Serdecznie witamy na stronie internetowej, poświęconej działalności Przedsiębiorstwa Mięsno-Garmżeryjnego „Galicja” z Niemczy. Rodzinna firma, której największym bogactwem jest wielopokoleniowa tradycja wytwarzania wędlin tradycyjnych, funkcjonuje na rynku od 2000 roku.

Przez lata konsekwentnie doskonaliliśmy nasz fach, by klienci "Galicji" mogli rozkoszować się smakiem staropolskich wędlin i wyrobów garmażeryjnych z najlepszej jakości mięsa. Niepowtarzalne receptury, unikatowe kompozycje przypraw i dbałość o najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich i podrobowych to nasze bogactwo, którym pragniemy się z Państwem podzielić.

Tajemnica smaku naszych wyrobów wędliniarskich

Jaka jest tajemnica głębokiego smaku polskich wędlin, produkowanych w zakładzie mięsnym „Galicja"? Tradycyjna receptura wytwarzania wyrobów wędliniarskich przywieziona została przez rodzinę Matusiewiczów ze wschodu dawnej Polski
– z regionu Wołynia (obecnie teren Ukrainy) na Dolny Śląsk, do Niemczy.
W zgodzie z pokoleniową tradycją, łączącą smaki wołyńskie z niemczańskimi, nasze aromatyczne kiełbasy, szynki, boczki i wyroby garmażeryjne produkujemy z najlepszej klasy mięsa wieprzowego. Dostarczają je nam gospodarstwa znane z „Dobrej Praktyki Rolniczej i Dobrej Praktyki Hodowlanej” (ścisła kontrola weterynaryjna, wyłączenie GMO). Jako producent wędlin spełniających najwyższe wymagania zdrowotne i smakowe, nie używamy środków chemicznych. Stosujemy wyłącznie naturalne przyprawy, wśród których są m.in. sól, pieprz, czosnek oraz majeranek. Posiadamy wdrożony system jakości HACCP.